30-10-2015

Sjutra dva koncerta na Trgu pjesnika

Festival crnogorskog muzičkog nasljeđa "Muzika ljeta 2015" ove godine održao se tokom septembra i oktobra mjeseca u Petrovcu i Budvi i privukao veliku pažnju turista.

Sjutra dva koncerta na Trgu pjesnika | Radio Televizija Budva

Ovogodišnji festival otvorila je Gradska muzika Budve, u srijedu 2. septembra, a u subotu 31. oktobra, na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi održaće se poslednja dva u nizu koncerata:

16.00h - klapa "Harmonija",
17.00h - Gradska muzika Budve.


Podsjetimo, program se tokom septembra održavao srijedom i subotom na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi i petkom na šetalištu pored JU „Crvena komuna“ u Petrovcu, a tokom oktobra subotom na Trgu pjesnika u Starom gradu.

Ova tradicionalna manifestacija, koja se organizuje već 10 godina za redom, podrazumijeva gostovanje folklornih ansambala i kvalitetnih klapa i muzičkih sastava sa područja čitavog primorja, a njen cilj je upoznavanje gostiju sa muzičkim nasljeđem nešeg podneblja.

"Obzirom da se kroz godine organizacije i trajanja pokazala vrlo atraktivnom, posebno za strane goste, ove godine smo Festival pomjerili za period postsezone, što se pokazalo kao odlična odluka budući da su brojni turisti, prvenstveno gosti iz Zapadne Evrope i generalno inostrani gosti u velikoj mjeri posjećivali koncerte", navodi se u saopštenju.