25-09-2021

Danas finale turnira “FIBA 3x3“ u Budvi

Finale turnira u basketu "FIBA 3x3" održaće danas na Trgu slikara isred Starog grada u Budvi, sa početkom u 15 sati, uz podršku Turističke organizacije opštine Budva.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Nakon što je košarkaška disciplina “3 na 3” od igara u Tokiju uvrštena u olimpijske sportove, popularnost basketa u svijetu je ovoga ljeta dostigla svoj vrhunac.

"U Crnoj Gori je uspješno realizovana peta sezona takmičenja, u organizaciji “3 x 3 Montenegro”, a nakon Podgorice, Bijelog Polja, Golubovaca, Pljevalja i Kolašina, poslednji, finalni turnir “3 x 3 Admiral karavana” biće, u subotu 25. septembra, održan u Budvi, na Trgu slikara ispred Starog grada. Program će početi u 15 sati, a pored finalnog turnira održaće se i takmičenje u šutiranju trojki za igrače, kao i takmičenja za publiku ,,Admiral Knockout’’ i ,,Xiaomi Challenge’’", saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.



I ove godine, kao i tokom prethodna dva takmičenja, partner u realizaciji projekta je Turistička organizacija opštine Budva.

,,Zadovoljni smo što će Budva ponovo biti domaćin jednog ovako prestižnog događaja - FIBA 3x3 turnira. Posebno nas raduje i što će se u našem gradu igrati finalni turnir, pa će publika imati priliku da gleda 12 najboljih crnogorskih ekipa’’, navode u saopštenju.

Više informacija o samom događaju možete pročitati na “3x3 Montenegro” profilima na Instagram-u i Facebook-u, a turnir će se prenositi uživo na “3x3 Montenegro” YouTube kanalu.

www.instagram.com/3x3montenegro
m.facebook.com/3x3montenegro