20-11-2019

Obilježavanje 155 godina Narodne biblioteke Budva

Obilježavanje 155 godina trajanja Narodne biblioteke Budva, u okviru programa Dana opštine Budva, biće održano večeras od 19h u holu Akademije znanja.



Svečanost će otvoriti predsjednik opštine Budva, Marko Carević, a uvodnu riječ će imati Mila Baljević, direktorica JU "Narodne biblioteke Budva".

Povodom obilježavanja jubileja 155 godina Narodne biblioteke Budva gosti okruglog stola će biti: dr Miroslav Luketić, mr Božena Jelušić i dr Predrag Zenović.

Biće prikazan film o Biblioteci autorke Ive Bajković, dok će u muzičkom dijelu programa nastupiti ženska vokalna grupa "Harmonija".

Bibliotečka djelatnost u Budvi ima tradiciju dugu 155 godina. Smještena je u zgradi "Akademije znanja", a u njen sastav ulazi i područno odjeljenje, biblioteka "Stefan Mitrov Ljubiša", koja se nalazi u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu.

"Danas biblioteka raspolaže fondom od skoro 100.000 knjiga, pretežno beletristike, ali i značajan broj naslova iz svih oblasti ljudskog znanja i umjetnosti, što je svrstava među najbogatije biblioteke u Crnoj Gori. Biblioteka se može pohvaliti i izuzetno sadržajnim kulturnim programom koji obuhvata književne večeri i razne promocije, književne festivale, izložbe, radionice, izdavačku djelatnost", navode u saopštenju za naš portal.