21-06-2018

Sjutra poslednji dan upisa

Iz uprave JU SMŠ "Danilo Kiš" su istakli da svi učenici koji zbog nedovoljnog broja poena ne uspiju da upišu željeni smjer, moraju lično da dođu i prebace dokumenta na odgovarajući.

Sjutra poslednji dan upisa | Radio Televizija Budva

Prijave za Konkurs za upis u prvi razred srednje škole podnose se do sjutra. Rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 26. juna.

U SMŠ Danilo Kiš značajno je interesovanje za upis. Đaci mogu da upišu tri odeljenja gimnazije, s tim da po novom zakonu budući gimnazijalci moraju imati 58 bodova, koje su stekli tokom osnovnog obrazovanja.

Iz uprave Škole su istakli da svi učenici koji zbog nedovoljnog broja poena ne uspiju da upišu željeni smjer, moraju lično da dođu i prebace dokumenta na odgovarajući.

Kako je u izjavi za Polis kazala zamjenica direktorice Nevenka Vlačić, na zanimanjima iz domena srednjih stručnih škola ima dovoljan broj mjesta.

Prema njenim riječima, najveće interesovanje ove godine je za zanimanje turistički tehničar, a povećano je interesovanje i za ekonmkog tehničara.

Uveden je i modularizovani program resorater za koji nije naročito veliko interesovanje, te da ima dosta slobodnih mjesta.

Učenici se o svom statusu mogu informisati svakog dana na info tablama, koje se nalaze naulazu u Školu.