29-03-2019

Sjutra u Modernoj galeriji autorsko veče kompozitorke i profesorice Zlatković Ninoslave

U subotu 30. marta 2019. godine, u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održaće se koncert „Musica rustica : perpetuum” koji organizuje nevladino udruženje „ARS NOVA“ iz Budve u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, autorsko veče kompozitorke i profesorice Zlatković Ninoslave.

Sjutra u Modernoj galeriji autorsko veče kompozitorke i profesorice Zlatković Ninoslave | Radio Televizija Budva

Ovo autorsko veče čine selektovane pjesme budvansko-paštrovskog kraja koje je autorka aranžirala, obradila i harmonizovala na akademski način.

U vokalno-instrumentalnu realizaciju projekta uključeni su profeionalni izvođači, učenici solisti kao i kamerni sastav „Primorkinje“.

Ninoslava Zlatković studirala je kompoziciju i teoriju muzike, a nakon završenih studija radila kao profesor klavira u srednjoj muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Prištini.

Bila je dvije godine predsjednik Muzičke omladine Prištine, a zatim još dvije predsjednik Muzičke omladine Kosova i Metohije.

Proglašena studentom generacije. Jedna od osnivača Gradskog kamernog orkestra u Prištini 1996. godine, čiji je bila i umjetnički rukovodilac. Učesnica mnogih kulturno-umjetničkih manifestacija u zemlji i inostranstvu.

Katarina Popović će se predstaviti publici kao dirigent. Katarina je iz Risna, završila je studije dirigovanja i teorije muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a zaposlena je kao profesor hora,
orkestra i solfeđa u Muzičkoj školi u Budvi.

Članica vokalne ženske klape „Harmonija“, kao i osnivač dječije klape „Primorkinje“. Bojana Pejanović solistkinja (sopran) iz Bara, diplomirala je 2009. godine u Beogradu na Fakultetu muzičkih umjetnosti na odsjeku solo pjevanje.

Usavršavala se kod prof. Lilly Ilyeva, a dobitnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Ostvarila se podjednako u izvođenju operskog, ali i kamernog repertoara.

Značajnije uloge imala je u operi „Figarova ženidba“ Wolfanga
Amadeus Mocarta, Glukovom „Orfeju“ i Pučinijevoj operi „Sestra Anđelika“. Stefan Stešević iz Budve, diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji na Cetinju, prethodno završivši Muzičku školu u Budvi i Kotoru.

Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima koje je ostvario uz svesrdan rad sa profesorom Momirom Petričevićem kao solista, ali i u okviru kamernih sastava.

Zaposlen u Muzičkoj školi u Baru i Budvi, gdje radi kao profesor i gdje sa jednakim žarom priprema svoje učenike za razna takmičenja i nastupe. Dijana Rakočević iz Budve, završila Osnovnu muzičku školu u Budvi 2018. godine, odsjek flauta.

Učestvovala na brojnim koncertima i javnim nastupima kao solista, ali i kao dio raznih sastava i orkestara u Budvi, Petrovcu, Podgorici, Herceg Novom, Negotinu i dr.

Dobitnica više nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a pratila je na flauti dječiju klapu „Primorkinje“ na Etno
festivalu u Negotinu. Trenutno pohađa prvi razred Gimnazije u Budvi. Milica Perović – solistkinja, učenica je VIII razreda Druge osnovne škole u Budvi i istog razreda Muzičke škole na odsjeku violine. Učestvovala na školskim i drugim koncertima na violini i pjevajući.

Članica dječije klape „Primorkinje“ sa kojima je nastupala u Budvi, Petrovcu, Perastu, a posebno se ističe njeno učešće na Etno festivalu u Negotinu kada su osvojile nagradu svojim
zapaženim nastupom.