27-07-2021

Sjutra veče izvođenje predstave Maca papučarica

Sjutra veče nastavlja se ovogodišnji dramski program festivala, na sceni između crkava, sa početkom u 21 č, predstavom Gradskog pozorišta iz Podgorice „Maca Papučarica“. Predstava je rađena po motivima priče Ele Peroci, a u režiji Davora Dragojevića.

Sjutra veče izvođenje predstave Maca papučarica | Radio Televizija Budva

Foto: JU Grad teatar

Davor Dragojević, reditelj, o predstavi kaže:

“Maca Papučarica, slovenačke književnice Ele Peroci, je klasik dječijeg, a i roditeljskog,  pričanja priča prije spavanja. U
čemu je njena tajna? Možda u tačnom odabiru detalja iz svakodnevnog dječijeg života ili u jasnom i jednostavnom pričanju priče upravo jezikom djece, načinom kako bi je djeca ispripovijedala sama sebi. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučio da, po motivima ove priče, uradim i tekst i da ovu divnu priču pretočimo u lutkarsku predstavu. Jednostavnost u pisanju, ali razumljivost i jasna poruka koju ova priča nosi,
preporučuje je i za manji uzrast djece, već od tri godine.”
 
Dramatizaciju i režiju je radio Davor Dragojević, dizajn je radila Zorana Milošaković Tasić, koreografiju Slavka Nelević, a kompoziciju Alek Rodić.

U predstavi igraju: Tihana Ćulafić, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Marija Đurić, Pavle Popović.

Organizatori mole publiku da se striktno pridržava epidemioloških mjera tokom izvođenja programa XXXV festivala „Grad teatar“ (nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija na ulazu su obavezni).