23-08-2015

“Slonovi ” pobjednici Bokeljske noći

U akvatorijumu kotorskog zaliva sinoć je održana tradicionalna fešta nad feštama - Bokeljska noć. Žiri je odlučio da je najljepše ukrašena barka "Slonovi", a pobjednicima je pripala i nagrada od 1500 eura.

“Slonovi ” pobjednici Bokeljske noći | Radio Televizija Budva

Na početku defilea brojne Kotorane i goste pozdravile su jedrilice kotorskog Jedriličarskog kluba “Lahor”.

Kroz tri đira predstavilo se 39 barki, koje su posmatrali članovi žirija i na kraju dodijelili tri prva mjesta i pet specijalnih-utješnih nagrada.

Prvo mjesto i 1500 eura osvojila je barka “Slonovi”, drugo mjesto 1000 eura pripalo je “Muzeju grada Perasta”, a treće mjesto i nagrada od 500 eura za barku “Venecijanska gondola”, prenosi Skala radio.

Specijalne-utješne nagrade osvojili su: 400 eura barka “Bajka o hobotnici”, a po 150 eura dobile su barke “Kapo Bokeljske noći”, “Konobo moja”, “Zie gracijane” i “Kanader”.

U žiriju su bili prof. dr Milenko Pasinović, dizajnerka Radmila Beća Radulović i pomorski kapetan, stari barba Slavko-Śava Ivanović.

Uslijedio je bogat muzički vatromet sa mora uz oduševljenje brojne publike, a kad je fešta na moru završila, na rivi je bio maestro Zlatko Pejaković sa svojim bendom.