08-07-2020

Srbija: Odluka o policijskom času u naredna dva dana

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je danas da će Krizni štab konačnu odluku o uvodjenju policijskog časa tokom vikenda donijeti u naredna dva dana.

Srbija: Odluka o policijskom času u naredna dva dana | Radio Televizija Budva

Lončar nije precizirao da li će ta mjera biti uvedena na teritoriji cijele Srbije, navodeći da nije namjera da se "kažnjavaju" oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Zlatibor Lončar je poslije sastanka sa direktorima kovid bolnica kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gdje se i kojom brzinom širi virus korona, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gdje koje mjere mogu da se primijene, prenio je RTS.

"Gledaćemo da ne kaznimo nikoga ko se prizdržavao mjera. Recimo, u Sremskoj Mitrovici imamo malo oboljelih, zašto bi se to odnosilo na one koji se pridržavaju mjera i gdje svi nose maske", rekao je Lončar.

Na pitanje kada će se znati odluka o policijskom času, Lončar je kazao da Krizni štab ima još dva dana da donese najbolje moguće mjere koje će, kako je naveo, dati rezultate i da doprinijeti smanjenju broja zaraženih i hospitalizovanih.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć uvođenje policijskog časa od petka do ponedjeljka.

Izvor: RTCG