03-08-2017

Srđević: Našim trudom i rezultatima smo pokazali da pripadamo evropskoj eliti

Takmičar Karate kluba Stari grad i član državne reprezentacije Crne Gore Đorđe Srđević osvojio je dvije bronzane medalje u konkurenciji kata - pojedinačno i kata - ekipno na evropskom Univerzitetskom prvenstvu, koje se od 22. do 28. jula održava u Coimbri u Portugaliji.

Srđević: Našim trudom i rezultatima smo pokazali da pripadamo evropskoj eliti | Radio Televizija Budva

Kako je istakao mladi karatista, ovo takmičenje je veoma značajno za njega samim tim što su učestvovala 222 takmičara sa 108 evropskih univerziteta iz 21 države.

"Ja sam prezadovoljan rezultatom i takmičenjem, uopšte, i veoma mi znači za dalji napredak. U prvom kolu u pojedinačnoj konkurenciji protivnik mi je bio iz Španije i njega sam dobio rezultatom 4:1, kao i protivnika iz Makedonije i drugog predstavnika Španije, a onda sam meč za finale izgubio rezultatom 3:2 od domaćeg takmičara iz Portugala. Bilo mi je jako krivo, jedna zastavica je nedostajala za finale. Ali sam se izborio za treće mjesto u borbi sa Turčinom kojeg sam dobio rezultatom 5:0. Bila je izuzetno jaka konkurencija i na kraju sam veoma zadovoljan bronzom", kazao je Srđević.

Bronzana medalja je osvojena i u ekipnom takmičenju u katama.

"Prvo smo pobijedili protivnike iz Bjelorusije, dok smo meč za finale izgubili od Turske rezultatom 3:2, ali smo zato meč za medalju dobili protiv tima iz Poljske rezultatom 5:0. Crnogorsku reprezentaciju u karateu je činilo 16 takmičara i još 10 iz tekvonda i džudoa koji su, takođe, postigli dobre rezultate", istakao je Srđević.

Njemu je, kao i svim sportistima, veoma važna svaka medalja, ova posebno jer je u pitanju evropsko takmičenje.

"Ovo će nam biti podstrek da još više radimo kako bi naredne sezone pokušali da izborimo normu za Olimpijadu 2020. u Tokiju. Sledeće godine u ovo vrijeme nas očekuje i Svjetsko prvenstvo u Japanu, što će biti veliki izazov i, ujedno, priprema pred Olimpijadu", naglasio je Srđević.

Prvo takmičenje mladog sportistu očekuje već početkom oktobra, Premijer zlatna liga u Salcburgu.

"To je jedan od najjačih turnira koji se održava svake godine i moje prvo takmičenje u novoj sezoni, zatim slijede Italija i Venecija kup sredinom oktobra. Kada je klub u pitanju, krajem septembra očekuje nas turnir u Podgorici. Predstoji nam naporan rad kako bi i ubuduće postizali još bolje rezultate, jer smo našim dosadašnjim trudom i rezultatima pokazali da pripadamo evropskoj eliti", naglasio je Srđević.