15-04-2018

Srebro za Tamaru i bronza za Petra u Parizu

Tamara Radunović i Petar Marčić članovi Bokserskog kluba “BUDVA” i reprezentativci Crne Gore učestvovali su na prestižnom, seniorskom medjunarodnom turniru “LES CENTURES”, koji je održan od 12. do 14. aprila u Parizu, a koji je okupio takmičare iz čak 22 zemlje sa tri kontinenta.

Srebro za Tamaru i bronza za Petra u Parizu | Radio Televizija Budva

Tamara je u četvrtfinalu kategorije do 57 kilograma ubjedljivo uz dva nokdauna pobjedila Irnimaz Inklur iz Njemačke, nakon čega je u polufinalu, prekidom u drugoj rundi pobjedila Anju Samakuovu iz Rusije, a u finalu je u veoma izjednačenom meču izgubila na poene od Sandije iz Indije i tako osvojila srebrnu medalju.

Petar Marčić je u kategoriji do 75 kilograma u četvrtifinalu u najboljem izdanju karijere savladao prekidom u drugoj rundi veoma neugodnog Džoa Evertona iz Brazila da bi u polufinalu izgubio podjeljeno odlukom sudija 2:1 od trostrukog šampiona Francuske Kristofera Fatakija te je osvojio bronzanu medalju.

“Turnir u Parizu okupio je brojne osvajače kontinentalnih, svjetskih i Olimpijskih medalja. Glavni cilj pred nama je bio da nikako ne smijemo da se zadovoljimo samo učešćem na tako jakom turniru nego da svu energiju usmjerimo na to da dugogodišnji mukotrpan rad pokažemo u ringu što smo apsolutno uspijeli. Dokazali smo da mozemo da pobjedjujemo takmicare iz najvecih bokserskih sila. Za tri dana turnira Tamara je odboksovala tri, a Petar dva veoma kvalitetna meča i pokazali su zreli boks kao i odličnu psiho fizičku pripremljenost. Posebno raduje sto su veoma dostojanstveno predstavljali Budvu i Crnu Goru na ovom turniru“, kazao je trener Nikola Ružić, dodajući, da je ovo vasionski uspijeh budvanskih boksera, koji iz godine u godinu pokazuju sve bolje rezultate.