25-11-2022

Stojković: Naredne mečeve na Svjetskom prvenstvu moraju da igraju zdravi fudbaleri

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da će naredne mečeve na Svjetskom prvenstvu u Kataru moraju da igraju zdravi fudbaleri.

Stojković: Naredne mečeve na Svjetskom prvenstvu moraju da igraju zdravi fudbaleri | Radio Televizija Budva

Foto: Beta/AP

Srbija je poražena od Brazila 2:0 golovima Rišarlisona u meču prvog kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Selekcija Srbije je pred ovaj duel imala velikih problema sa povređenim igračima.

„Moraćemo dobro da razmislimo i izvagamo o čemu se radi pred naredne mečeve. Moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa njima par dana i dobio sam uvjerenje da je sve u redu što se tiče povreda. Međutim, očigledno da nije. Moraćemo da tražimo neka druga rješenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da donesemo neke odluke koje će biti dobre za tim. Šta je tu je, jednostavno je tako i trener mora da prihvati takve probleme. Nemamo magične doktore, koji će riješiti probleme sa povredama u dva dana. Večeras bi bila drugačija pjesma da su mi igrači bili zdravi, ali nije sramota izgubiti od Brazila“, rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Dohi.

On je istakao da nije mogao da prepozna svoj tim u drugom poluvremenu.

„Moramo da vidimo drugačiju Srbiju, ovo večeras što se desilo je posljedica fizičkog faktora. Nijesam mogao da prepoznam moj tim. Totalno smo pali u fizičkom smislu, sa puno problema smo došli u Katar, imamo mnogo povreda. Brazil je svjetski kralj fudbala, tu nema priče. Pokazali smo da u prvom delu možemo da igramo, meni je žao što nemam Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića sto posto spremne. Jednostavno, oni nijesu spremni i to je to“, naglasio je Stojković.

Selektor Srbije je rekao da je Brazil jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.

„Večeras je bila sjajna atmosfera, bilo je i dosta srpskih navijača i bilo je zaista lijepo biti na ovom stadionu. U drugom poluvremenu je intenzitet bio veliki, ali smo dali puno prostora njihovim igračima, ali ono što je meni bitno jeste da je moj tim fizički potonuo. To je za mene bilo veliko iznenađenje“, dodao je Stojković.

Srbija će u ponedjeljak od 11 sati u drugom kolu grupe G igrati protiv Kameruna, koji je ranije poražen od Švajcarske 1:0.

„Gledao sam utakmicu Kameruna. Period koji je ispred nas moramo da iskoristimo da se odmorimo što je više moguće. Neće biti fizičkog rada, jer kao što smo vidjeli igrači su djelovali previše umorno. Nećemo se predati, izgubiti od Brazila nije sramota, oni su bili daleko bolji u drugom poluvremenu, ali analiziraćemo igru i Kameruna i Švajcarske zbog onog što nam predstoji. Želimo da se pripremimo što je bolje moguće“, naveo je Stojković.