04-12-2021

Stvaranje igrača je cilj RK Budvanska rivijera

Rukometni klub i rukometaši Budvanske Rivijere ove sezone ne znaju za poraz u SB-Bet ligi.

Stvaranje igrača je cilj RK Budvanska rivijera | Radio Televizija Budva

Dolaskom Ivana Sekulovića na čelo upravnog odbora Budvanske Rivijere klub je postao jedan od najorganizovanijih rukometnih klubova u Crnoj Gori, jer i pored seniorskog tima, koji se takmiči u Prvoj SB-Bet ligi u klubu se ponose i sa školom rukometa koja polako postaje jedna od najboljih u našoj zemlji, čiji je cilj da Budvanska Rivijera u budućnosti igra uglavnom na domaći pogon.

"Cilj nam je da naša škola rukometa stekne reputaciju i prepoznatljivost, da bude jedna od najboljih koja će bitno uticati na pravilan sportski i mentalni razvoj mladih. Dugogodišnje i uporno ulaganje, prije svega u mlađe kategorijama, jedini je siguran put da će nešto trajati, a trag biti praćen. Sa našim najmlađim članovima rade treneri Brano Božović, Novica Rudović i Nebojša Lakić . Zahvaljujući njima nastojimo da svakim danom djeca sve više napreduju i to je ono što je najbitnije za budućnost kluba", kazao je predsjednik kluba Ivan Sekulović.

Prema riječima Veljka Vlahovića koordinatora svih selekcija, škola rukometa okuplja djecu uzrasta osnovne škole stim što nema ograničenja kada je u pitanju upis jer je klub otvoren za sve ljubitelje rukometa a članarina je besplatna.

"Rad sa mlađim kategorijama zamišljen je tako da se svima koji prođu prvo omladinsku školu, zatim i kadetsku ekipu da šansa da zaigraju za prvi tim", kazao je koordinator svih selekcija Veljko Vlahović.

Sekretar rukometnog kluba Dejan Nikolić istakao je da je rad sa mlađim kategorijama izuzetno važan posmatrano sa više aspekata, od stvaranja dobrih igrača, preko zdravog načina života i okupljanja djece oko nečeg što je dobro, kao što je to sport, iz tog razloga škola rukometa je potpuno besplatna, a otvorena je za dječake i devojčice.

"Ukoliko stvorimo kod djece ljubav prema rukometu u ovim godinama, sigurno da ćemo na taj način dati povod i razlog za još veću želju za zdravim načinom života. Svi u klubu bi voljeli da što više djece zaigra u dresu RK Budvanske Rivijere", zaključio je sekretar Dejan Nikolić.