22-04-2019

Svaka limenka se računa

“Svaka limenka se računa” I NVO “Eko centar Budva”, su i ove godine, pokrenuli inicijativu sakupljanja limenki na Budvanskoj rivijeri, sa nizom novih akcija, zanimljivosti, kako bi iznova ohrabrili korisnike na sakupljanje i sortiranje ove ambalaže koja se može beskonačan broj puta reciklirati, a da ne izgubi na kvalitetu.

Svaka limenka se računa | Radio Televizija Budva

Sjutra u 10 časova, ispred plažnog bara Torch, kao početne tačke, u saradnji sa vrtićem “Ljubica Jovanović- Maše”, sa mališanima će obići dio Slovenske obale i sakupiti limenke.

"Kroz edukaciju prilagođenu uzrastu djece pričaćemo zašto je važno razdvojiti ambalažnu limenku, koliko je potrebno da se ta limenka razloži u prirodi i koliko se puta može reciklirati a da ne izgubi na kvalitetu. Svi zajedno želimo da još jednom naučimo, zašto je važno da čuvamo prostor u kome živimo i na koji način možemo doprinijeti istom" saopštili su iz NVO Eko centar Budva.

Akcija se sprovodi zajedno sa akcijom sakupljanja PET ambalaže, u okviru Projekta Budva Zero Waste City, kao i sa NVO “Green Net –Zelena mreža” iz Budve, a prisustvovaće i predstavnici JP Morsko dobro.