01-09-2020

Sve više korisnika bježi od Google-a, baš zato nas Microsoft Edge "bombarduje" novim opcijama

Microsoft Edge postaje sve popularniji među korisnicima, pa je čak dospjeo na drugo mjesto na listi najpopularnijih internet pregledača, odmah poslije Chrome-a.



I Chrome i Edge se zasnivaju na Chromium endžinu, tako da sličnosti ima, ali se sve više korisnika trudi da izbjegne Google servise te tako zaštiti svoju privatnost.

Edge u posljednjih nekoliko mjeseci korisnike bombarduje novim opcijama, a određeni broj njih je stigao i sa verzijom Edge 85.

Mnoge nove funkcije namijenjene su onima koji rade od kuće, kao i za edukaciju, budući da su mnoge škole zbog pandemije prešle na onlajn programe.

Među popularnijim funkcijama našla se Collections - koja omogućava prikupljanje, dijeljenje i organizovanje sadržaja sa interneta, a sada dobija i dodatne mogućnosti preko opcije "Collections send to OneNote", što znači da korisnici svoje kolekcije mogu da šalju u One Note, ali i u Word i Excel, piše Forbes.

Tu su i opcije koje vode računa o bezbjednosti djece na internetu, a roditelji mogu da dobijaju izvještaje o tome koje sajtove djeca posjećuju i koje ključne riječi najčešće ukucavaju tokom pretrage.

InPrivate je u Edge-u blokiran, a kako bi djeca ostala bezbjedna i zaštićena od nepoželjnih rezultata pretrage.

Među novinama su i poboljšanja za PDF čitač, koji je dobio podršku za još lakše čitanje sa ekrana, kao i opciju koja omogućava da se označe najvažniji delovi, prenosi PC Press.

Poboljšanja su dobile i neke stare opcije, a korisnici bi novu verziju trebalo da dobiju u narednih nekoliko dana, prenosi portal Telegraf.