22-11-2019

Budva danas slavi Dan opštine

Povodom 22. novembra, Dana oslobođenja Budve, Opština Budva, u saradnji sa lokalnim institucijama kulture, sportskim kolektivima i školskim ustanovama, od 20. novebra predstavlja “Budvanske novembarske dane”, koje čini niz značajnih događaja i manifestacija. Danas će biti održana Svečana sjednica Skupštine opštine Budva.

Budva danas slavi Dan opštine | Radio Televizija Budva

Budva će danas proslaviti 75 godina od oslobođenja i tim povodom, predstavnici Opštine će u 9 sati položiti cvijeće na spomen obilježja palim borcima u Budvi i u 10 sati Petrovcu.

Opštinska delegacija će, na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem obići Dom zdravlja, gdje će u 9 sati ozvaničiti početak radova na rekonstruciji Pedijatrijskog odjeljenja. Pola sata kasnije, u 9.30h, svečano će otvoriti radve na kružnom toku u Petrovcu.

Nakon toga, biće upriličena Svečana sjednica SO Budva u hotelu Palas u Petrovcu, sa početkom u 11 sati. Programom je predviđeno uvodno izlaganje predsjednika Skupštine opštine, govor predsjednika Opštine, prikazivanje filma o NOB-u, kao i filma o Budvi, u kome će biti prikazani postignuti rezultati lokalne samouprave u prethodnoj godini.

Svečanu sjednicu obilježiće i nastup klape "Primorkinje" i KC "Stara Budva".

Program proslave Dana opštine Budva 22. novembra, ustanovljen je po danu oslobođenja Budve 1944. godine.