30-05-2019

Svečana večera u Budvi povodom Igara malih zemalja

Predsjednik Opštine i Služba menadžera priredili su svečanu večeru za predstavnike nacionalnih olimpijskih komiteta povodom organizacije 18. Igara malih zemalja Evrope, koje će se od 27. maja do 1. juna 2019. godine održati u Crnoj Gori.

Svečana večera u Budvi povodom Igara malih zemalja | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević pozdravio je goste i istakao da je ponosan što je Budva dio ovako velikog sportskog događaja i da ga raduje što su uvaženi predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta gosti našeg grada.

Predstavnici olimpijske porodice, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i Generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta Rafaele Panjoci zahvalili su se predsjedniku Opštine Budva na gostoprimstvu i pomoći u organizaciji ovako važnog događaja i tom prilikom mu uručuli srebrne plakete.

Ovo multi - sportsko takmičenje organizuje se u okviru Evropskog olimpijskog pokreta od 1985. godine i okuplja takmičare iz evropskih država sa manje od milion stanovnika.

U pitanju je najmasovnije takmičenje ikad organizovano u Crnoj Gori.

Igre su svečano otvorene u Budvi 27. maja, a pored nekoliko sportova koji se igraju u našem gradu, Budva je ujedno i domaćin svim učesnicima ovog takmičenja.”