11-05-2016

Svečano otvoren 34. Sajam nautike – Nautic show

Danas je na Jadranskom sajmu u Budvi svečano otvoren 34. Sajam nautike – NAUTIC SHOW.

Svečano otvoren 34. Sajam nautike – Nautic show | Radio Televizija Budva

Doc. dr Rajko Bujković, u svom pozdravnom govoru, kazao je je da je ovogodišnji Sajam nautike okupio 17 izlagača koji su se predstavili sa preko 60 brendova, i pozvao goste i potencijalne kupce da obiđu Sajam i uvjere se u kvalitet, raznovrsnost a i pristupačnost ponude.

„Jadranski sajam je već 34 godine prisutan na tržištu kada je u pitanju nautička oprema, koju i promoviše, i unapređuje prodaju kako plovila, nautičke opreme, tako i svega ostalog što je vezano za nautički turizam“ – kazao je Bujković i srdačno pozvao prisutne da zajedno obiđu Sajam.

„Za svoj nastanak i razvoj Budva u velikoj mjeri treba da zahvali pomorstvu i trgovini. Tradiciju zasnovanu na razvoju ove dvije privredne grane, uz turizam koji je stigao na naše prostore nešto kasnije, na najbolji mogući način baštini i dalje razvija „Jadranski sajam „AD” – kazao je prilikom Svečanog otvaranja 34. Sajma nautike predsjednik opštine Budva dr Srđa Popović.

“Prateći privredne tokove „Jadranski sajam „ AD je razvijao svoju djelatnost u zemlji i inostranstvu ali ono što je uvijek ostalo kao „okvir prepoznatljivosti u njegovom razvoju su vjerni izlagači i grad Budva. Danas smo u prilici da prisustvujemo još jednoj značajnoj manifestaciji  u organizaciji „Jadranskog sajma", Sajmu nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju“, kazao je Popović.

S obzirom na činjenicu da je Crna Gora pomorska zemlja, zemlja čuvenih moreplovaca, pomorskih kapetana, Popović je kazao da onda i ne čudi što, zahvaljujući ovakvim manifestacijama, teži da očuva korak sa svijetom kada je u pitanju i nautički turizam - jedan od najznačajnijih segmenata turizma kao privredne grane, koju naš grad i naša država razvijaju na valjan način.

Uz uvjerenje da će Budva, kao prelijepi mediteranski grad, biti dobar domaćin i ovoj manifestaciji, Popović je istakao:

„Jadranski sajam svoju budućnost vidi kao značajan partner domaće i strane privrede. Na tom putu želim im puno uspjeha, izlagačima na sajmu nautike pun poslovni uspjeh i zadovoljstvo postignutim rezultatima” i proglasio 34. Nautic Show svečano otvorenim.