16-04-2019

Svečano otvoren Sajam nautike

Jadranski sajam u Budvi, u ovoj šestoj deceniji postojanja, nastavlja sa tradicionalnim sajamskim manifestacijama, punim zamahom i popunjenim kapacitetima.

Svečano otvoren  Sajam nautike | Radio Televizija Budva

"Već smo navikli da nas popularni Nautic Show uvodi u novu turističku sezonu, za koju ne sumnjamo da će biti još jedna u nizu uspješnih, baš kao i ova naša međunarodna sajamska manifestacija", navode u saopštenju.

Sajam nautike, na kome će se od 16. – 20.aprila predstaviti 17 izlagača iz zemlje i inostranstva , danas je svečano otvorio direktor Jadranskog sajma dr Rajko Bujković.

Izlagači će predstaviti plovila i ostali program, najpoznatijih svjetskih proizvođača. U kategoriji plovila,pod krovom Jadranskog sajma izloženi će biti noviproizvodi Bejlajnera (Bayliner), Smartlajnera (Smartliner), Si Reja (Sea Raz), Italboatsa, Ranijerija. Tu su i gumeni čamci Zodijaka, Merkjurija, Hajfilda (Highfield), Yamahe, Sila (Seal). Neki od brendova će se prvi put naći u izlagačkom program Sajma nautike, kao što je poznati brend Atlantik Marin (Atlantic Marine)” - kazao je Bujković.

Posjetioci, nautičari i ljubitelji nautike i sportova na vodi, moći će da se upoznaju sa izuzetno bogatom ponudom vanbrodskih motora, džetskija, kao i kajaka, kanua i opreme za sportove na vodi. Direktor Sajma sa zadovoljstvom je istakao da će i na ovogodišnjoj manifestaciji dominirati zastupnici najpoznatijih svjetskih brendova u ovoj oblasti, a pored pomenutih tu su i proizvodi Honde, Suyukija, Jamahe, Selve , Tohacua.

“Raduje i interes inostranih renomiranih proizvođača da se direktno predstave narastajućem crnogorskom tržištu. U ovom kontekstu, pomenuo bih značajno učešće austrijske firme Đžetflout “Jetfloat International”, koja će predstaviti proizvod za koji postoji velika tražnja u regionu, a to su plutajući pontoni, izdvojio je Bujković, i izrazio očekivanje da aktuelni sajam posjete svi zainteresovani kupci nautičke opreme i plovila, ali i oni koji žele uzbudljivi susret sa tehnologijama i materijalima koji doživljavaju brz razvoj.

“Nautic Show i njegovi moderno dizajnirani eksponati predstavljaju i vizuelni događaj za one koji budu iskoristili ovih pet sajamskih dana za posjetu", rekao je direktor Bujković i poželio izlagačima puno komercijalnog uspjeha, a posjetiocima ugodne trenutke na Jadranskom sajmu.