27-10-2021

Svečano otvorena manifestacija “Živjeti savremeno” na Jadranskom sajmu

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvorena manifestacija “Živjeti savremeno”, kojom je obuhvaćeno i objedinjeno čak šest sajamskih izložbi.



Direktor Jadranskog sajma doc.dr Rajko Bujković iskazao je zadovoljstvo što su nakon dvije godine ponovo pod krovovima Jadranskog sajma okupljeni privrednici željni novih poslovnih rezultata, čime se, kako je kazao, uspješno nastavlja tradicija duga više od 50 godina, i to u zaista specifičnim uslovima:

“U uslovima koji su po mnogo čemu bili jedinstveni za kompaniju Jadranski sajam, naša kompanija kao društveno odgovorna kompanija, sada možemo reći, uspješno je ponudila sajamsku platformu opšteg tipa.

Na taj način Jadranski sajam je prezentirao vitalnost sajamskih djelatnosti, potvrdio međunarodni značaj sajamskih manifestacija u Budvi i ispoljio visok nivo društvene odgovornosti.

Posebno se želim zahvaliti izlagačima koji dolaze iz inostranstva. Izlagačima koji su ispoljili visok nivo spremnosti da savladaju brojne izazove i budu danas na sajmu u Budvi- naglasio je Bujković.



Kompanija Jadranski sajam za održavanje manifestacije “Živjeti savremeno” obezbjedila je poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Koristim priliku i apelujem kako na posjetioce tako i na izlagače da poštuju donijete epedemiološke mjere” – kazaio je Bujković i svim učesnicima sajamske manifestaacije poželio pun poslovni uspjeh i prijatan boravak u Crnoj Gori.

Sajamsku manifestaciju “Živjeti savremeno” ipsred Odbora direktora Jadrasnkog sajma svečano je otvorio član Odbora Husein Đoković

“Zahvaljujem vam što ste se odazvali našem pozivu da, poslije pauze zbog pandemije covida 19, zajedno oživimo manifestaciju, koja je decenijama služila na čast ovom gradu, kao i našoj državi Crnoj Gori.

Sajam već duže od pet decenija predstavlja tačku susreta brojnih izlagača iz zemlje, regiona i svijeta. Gdje smo zajedno sa svojim izlagačima i dugogodišnjim parnerima upotpunjavali sajamsku manifestaciju bogatim programom, sa posebnim akcentom na modernost, udobnost, efikasnost i povoljnosti koje poslovanje i život čine uspješnim.

I pored finansijskih problema i manjka zaposlenih, uprava Jadranskog sajma, sa izvršnim direktorom Rajko Bujkovićem na čelu, uspjela da oživi Sajam i organizuje uspješan nastup izlagača” - kazao je Đoković.

Posebno je naglasio važnost razumijevanja lokalne samouprave za postojanje jedne ovakve sajamske ponude u Budvi:

“Želim da u ime Odbora diretora Jadranskog sajma čiji sam član, iskoristim ovaj trenutak i pozovem nadleže organe Opštine Budve, da naprave napor, kako bi zajednički našli rješenje da sačuvamo imovinu jadranskog sajma, čija je vrijednost neprocjenjva.”

Na kraju, član Odbora direktora Husein Đoković posebno se zahvalio izlagačima, uz želju za još svestranijom i plodnijom saradnjom, uz očekivanu podršku Opštine u budućim projektima.