12-06-2014

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014 - počinje danas u Brazilu!

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine počinje danas u Brazilu i trajaće sve do 13. jula. Biće to 20. Mundijal po redu, a Brazil će poslije 1950. godine ponovo biti domaćin.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014 - počinje danas u Brazilu! | Radio Televizija Budva

Najveća fudbalska smotra biće raspoređena u 12 gradova, a 32 selekcije će se nadmetati za popularno nazvanu "Zlatnu boginju" koje su raspoređene po grupama. Biće odigrano 64 utakmice, a na ovom Svjetskom prvenstvu, Španija brani titulu prvaka iz 2010 godine.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će Sao Paolo biti domaćin prve utakmice Svjetskog prvenstva 2014. godine koju će otvoriti, reprezentacije domaćina Brazila i Hrvatske. Finale će biti odigrano 13. jula na legendarnoj "Marakani" u Rio De Žaneiru.

Mundijalska fudbalska groznica počeće večeras premijernom utakmicom između domaćina Brazila i Hrvata u 22h. Ipak, pre same utakmice, svijet će na Areni Korintijas u Sao Paulu vidjeti spektakularnu ceremoniju otvaranja jubilarnog 20. Svjetskog prvenstva.

Glavna zvezda biće Dženifer Lopez, koja će s brazilskom pjevačicom Klaudijom Leite i reperom Pit Bulom otpjevati himnu Mundijala „We Are One“.