01-02-2016

Takmičenja mladih eko-reportera

Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi ekoreporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Takmičenja mladih eko-reportera | Radio Televizija Budva

Posebna tema 2016. godine biće “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day”.

Vizija Fondacije za ekološku edukaciju je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. Tri su glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarska produkcija (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom).

Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 11-21 godine, koja želi da bude novinar i da istražuje ekološke probleme, može da učestvuje na konkursu Mladih ekoreportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresovane pojedince.

Pristigli radovi (članci, fotografije i video klipovi) do 15. marta 2016. godine, ukoliko budu ispunili kriterijume programa, biće objavljeni na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. aprila na Dan planete Zemlje, biće publikovani u posebnoj brošuri i stiču pravo da se takmiče u medjunarodnoj konkurenciji tokom maja mjeseca.