23-07-2015

Taksista pretukao Budvanina

Budvanski taksista Miro Vujačić (30) je prebio Budvanina D.S. koji mu je prigovorio što je svoje vozilo parkirao ispred ulaza u trgovinski objekat "Jota", na raskrsnici prema plaži Jaz.

Taksista pretukao Budvanina | Radio Televizija Budva

Kako prenose Vijesti, incident se dogodio u ponedjeljak, kada je Vujačić parkirao svoje vozilo na slobodnom platou, na raskrsnici koja vodi ka plaži. Kako je vozilom zagradio ulaz u objekat trgovačke radnje, D.S., koji je navodno tu zaposlen upozorio ga je da pomjeri vozilo.

Korpulentni Vujačić tada je pesnicom udario Budvanina, koji je pao od udarca.

Vujačiću se na teret stavlja krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda, jer je D.S. polomljena vilična i kost lobanje.

Budvanska policija uhapsila je ubrzo Vujačića i on je juče sproveden kotorskom tužiocu koji je predložio pritvor. Kotorski istražni sudija Špiro Pavićević potvrdio je za "Vijesti" da je saslušao Vujačića i odredio mu pritvor do 30 dana.

Ime Vujačića javnosti je poznato od početka maja kada je prebio tri ruska državljanina, koje je prethodno vozio u noćni provod. Nakon što su se ruski turisti pobunili zbog visine računa, te pokušali da zaustve automobil vukući ga za vrat, Vujačić je svu trojicu premlatio, nanoseći im teške tjelesne povrede.

Jedan od turista sa prelomima je završio u risanskoj bolnici, a drugi zbog težine povreda u Kliničkom centru u Podgorici, prenose Vijesti.

Vujičić je tada, prilažući jemstvo od 4.000 eura, pušten da se brani sa slobode.