25-08-2015

Taksista udario autom inspektora

Budvanska policija uhapsila je nelegalnog taksi prevoznika Predraga Živkovića iz Podgorice, koji se sumnjiči da je u petak automobilom udario inspektora za drumski saobraćaj budvanske Komunalne policije Iliju Đurovića i teško ga povrijedio.

Taksista udario autom inspektora | Radio Televizija Budva

Taksista je tada odbio da se zaustavi, vozilom udario inspektora i pobjegao sa lica mjesta.

Njemu se stavlja na teret krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Budvanska policija je nedugo zatim utvrdila identitet vlasnika nelegalnog taksija, pa je Podgoričanin preksinoć uhapšen i zadržan u Centru bezbjednosti Budva, prenose Vijesti.

Đurović je toga dana kontrolisao saobraćaj na glavnom bulevaru, kada je primijetio “divljeg taksistu” da naplaćuje usluge prevoza nekolicini turista.

On je pokušao da zaustavi taksistu ispriječivši mu se ispred automobila, ali je Živković to odbio i u pokušaju da izbjegne inspektora, zakačio Đurovića prednjim trapom. Inspektor je zadobio nekoliko povreda pa je upućen u kotorsku Opštu bolnicu, gdje je zadržan, pišu Vijesti.

Gotovo svakog ljeta nadležne službe pokušavaju da riješe problem sa nelegalnim taksistima... Iako svi legalni prevoznici imaju prepoznatljive taksi oznake, na ulicama ordinira veliki broj onih koji prevoze putnike navodno po nešto nižim cijenama, ali bez ikakvih licenci i odobrenja opštinskog resornog sekretarijata.