12-12-2020

Tekvondo: Vuletić i Nestorović donijeli bronze Crnoj Gori

Reprezenzacija Crne Gore nastupila je sa 14 reprezentativaca na Evropskom tekvondo prvenstvu za seniore u olimpijskim kategorijama, kao i za kadete. Takmičenje je počelo 10. i trajaće do 13. decembra u Sarajevu. U okviru reprezentacije učestvovala su i dva kadeta tekvondo kluba "Montenegro stars" iz Budve i to Vasilije Nestorović u kategoriji do 41 kg i Stevan Vuletić u kategoriji +65 kg.


Stefan Vuletić i Vasilije Nestorović


Prva dva dana, kako je saopšteno portalu RTV Budva, 10. i 11. decembra održalo se Prvenstvo za seniore/ke u olimpijskim kategorijama i Crna Gora je prošla bez medalje, a potom su Crnoj Gori, Vuletić i Nestorović, članovi tekvondo kluba "Montenegro stars" donijeli bronzu i zlato.


"Stevan Vuletić je poražen u polufinalu 20:7 od predstavnika Ukrajine i tako se okitio bronzanom evropskom medaljom dok je Vasilije Nestorovic dominantnom pobjedom, bodovnom razlikom, u prvoj borbi, 22:1 savladao predstavnika Hrvatske zatim u drugoj borbi sa predstavnikom Slovenije pobijedio rezultatom 16:15, da bi bio zaustavljen u polufinalu 19:11 od predstavnika Mađarske", naveli su.


Tekvondo klub "Montenegro stars" nastavlja sa tradicijom nizanja uspjeha i podsjećaju da je njihov klub prije četiri godine donio prvu Evropsku kadetsku medalju u istoriji crnogorskog tekvondoa.

"Na Prvenstvu učestvuju 33 države a sjutra su na programu kadetkinje", zaključili su.



Foto: Tekvondo klub "Montenegro stars"