23-05-2019

Testiranje goriva na EKO pumpama u Budvi VIDEO

Kako bi se na objektivan i stručan način ispitao kvalitet goriva, kompanija Jugopetrol AD, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, nastavlja projekat garancije kojim će se, pored standardnih kontrola, uraditi i dodatna, kako bi se osigurao vrhunski kvalitet goriva na svim EKO benziskim stanicama.

Testiranje goriva na EKO pumpama u Budvi VIDEO | Radio Televizija Budva

„Kao i do sada, sveobuhvatni program kontrole kvaliteta i kvantiteta počinjeod rafinerija u Grčkoj, transportom našim brodovima do terminala u Baru. Nakon toga, EKO transportne cistijerne praćene GPS-om, vrše distribuciju do EKO benziskih stanica. Analize se vrše na licu mjesta, a zatim i u laboratoriji, kako bi naši potrošači bili sigurni za svaki litar goriva,“ naveli su iz kompanije Jugopetrol AD.

Ispitivanje oktanskog broja za benzin, odnosno cetanskog za dizel gorivo, količina vode u gorivu kao i destilacionih karakteristika i sadržaj sumpora, samo su neki od važnih komponenti goriva koji utiču na njegov kvalitet, a koje će biti obuhvaćene ovim sistemom kontrole kvaliteta. U toku projekta, crnogorski studenti imaće priliku da obiđu EKO benziske stanice u Crnoj Gori i da u laboratoriji posebno opremljenog kombija za ovu namjenu, pripreme uzorke za dalju kontrolu.



Kako je najavljeno iz kompanije, obilazak benziskih stanica u opštini Budva planiran je za petak, 25.maj od 09-12h na EKO benziskoj stanici u gradu, u ulici Jadranski put bb, dok će na Brajićima istog dana, od 12:30-15:30h, gdje će biti prisutna cijela ekipa.

Naime, poseban kombi sa opremljenom laboratorijom obilaziće uzimaće uzorke sa EKO benziskih stanica. U kombiju će se vršiti dio testiranja, dok će ostali parametri biti ispitani u laboratoriji u koju se kasnije nose uzorci.

Kako su istakli, značajna je činjenica, da se i sa Univerzitetom tj.studentima realizuju važni projekti i da na ovaj način imaju priliku da steknu važno i korisno iskustvo pa i da samim tim budu ohrabreni da se prijave ili učestvuju na sličnim projektima.