25-12-2020

Tim: Grend slemovi su moj prioritet

Najbolji teniser Austrije Dominik Tim kaže da za njega nije prioritet da bude prvi reket svijeta, već su mu prioritet Grend slemovi.


Foto: EPA

Tim je, u intervjuu za austrijsku televiziju "Servus TV", naglasio da mu je važno kako igra u jednoj godini.

"Meni nije odlučujuće koji sam broj na rang listi. Grend slemovi su moj najviši prioritet. Ako ne pobjeđujem ni na jednom Grend slemu ili ne igram nijedno finale na njima, možda ne bih bio zadovoljan tom godinom. Ako sam broj četiri i pobijedim na jednom Grend slemu i možda cijele godine ne igram tako dobro, bio bih zadovoljniji", objasnio je on.

Tim je istakao da je njegov cilj da na velikim turnirima igra dobro, kao što je to bio slučaj ove i većinom vremena prošle godine. Ukazao je da je broj 1 u svijetu tenisa naravno izazov.

"Postoji želja, naravno kada sam broj tri da budem i broj 1. Ali ta želja nije trenutno tako velika kolika je za osvajanjem Grend slem titule ili kao sada za drugom titulom", naglasio je Tim.

"Može biti da će iduće godine sva četiri Grend slema osvojiti velika trojka – Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Prije svega Đoković i Nadal. Ali i pored toga su šanse veće da ima više novih pobjednika", naglasio je on.


(Sportski žurnal)