21-04-2019

Titula se vratila u Budvu!

Mnogi će reći da se odbojkaška titula vratila kući, ne bez razloga - Budva je novi šampion Crne Gore, pošto je u finalnoj seriji plej-ofa, više nego zasluženo, savladala Budućnost sa 3-0 u pobjedama.

Titula se vratila u Budvu! | Radio Televizija Budva

Budvani su večeras u trećem meču finala slavili 3:0 (25:21, 25:15, 25:20) i više nego zasluženo osvojili šampionski pehar, ujedno i duplu krunu, jer su izabranici Vladimira Vasovića osvojili i Kup Crne Gore.

Budva je u tri finalna meča protiv Budućnosti izgubila samo jedan set, i to u Podgorici. Podgoričani su u finalu odigrali znatno slabije nego u polufinalu protiv Jedinstva, umnogome i zbog kvalitetne igre Budve, posebno na servisu.

Računajući prvenstvo i Kup, Budva je ove sezone u 18 mečeva doživjela samo jedan poraz (u Bijelom Polju od Jedinstva koje je u prethodne dvije godine uzelo dvije duple krune), što znači da je klub koji je osnovan prošlog ljeta, sa potpuno novim igračkim kadrom i novim trenerom, na dominantan način došao do oba trofeja.

Budvani su oba trofeja u finišu sezone osvojili bez povrijeđenog kapitena i prvog korektora Jovana Delića.

Budva je, tako, uspješno započela svoju novu odbojkašku eru, ali je, suštinski, to nastavak dominacije odbojke iz metropole crnogorskog turizma, koja je prekinuta prije tri godine, kada je Jedinstvo iskoristilo kulminaciju problema u bivšoj Budvanskoj rivijeri, najtrofejnijg crnogorskog odbojkaškog kluba, koji je prije dvije godine i ugašen zbog nagomilanih finansijskih dugova...

Budva - Budućnost Capital Plaza 3:0 (25:21, 25:15, 25:20)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 680. Sudije: Delić (Budva), Simonovska (Bar).

Budva: Angelovski (libero 1), Bojić, Delić, Lečić, Radonić 1, Imamura 4, Zvicer 9, Jocić 5, Didović 14, Urtado 11, Jevtović (libero 2), Milić 8.

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ristić 9, N. Radović (libero), Peruničić 5, Oković 2, Hadžisalihović 1, Lečić, Jelić 2, Milić 4, Jovović 2, B. Radović, Pavićević 7.


Izvor: Vijesti