13-12-2015

Tjelohranitelj Miloša Marovića posljednji svjedok

Željko Bulatović, tjelohranitelj Miloša Marovića će u toku predstojeće nedjelje biti saslušan u Specijalnom tužilaštvu, u okviru istrage zloupotrebe položaja budvanskih funkcionera, prilikom kupoprodaje 26.000 kvadrata zemljišta u Prijevoru iznad Jaza, saznaje Pobjeda.

Tjelohranitelj Miloša Marovića posljednji svjedok | Radio Televizija Budva

Prema nezvaničnim informacijama, tjelohranitelj okrivljenog Marovića je, za sada, posljednji svjedok koji treba da bude saslušan u ovom slučaju, ukoliko se istraga ne proširi. Budvaninu Milošu Maroviću, sinu visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, lisice na ruke stavljene su tek sredinom prošle nedjelje iako su prva hapšenja u ovom predmetu izvedena još 30. septembra.

Na listi osumnjičenih za učešće u malverzacijama koje su rezultirale štetom od 1.400.000 eura ali po gradsku kasu mlađi Marović našao se sredinom oktobra. Tada je izbjegao hapšenje jer je bio na liječenju u inostranstvu, kako je tvrdio njegov advokat Vladan Bojić. Za njim nije raspisivana potjernica jer je redovno dostavljao medicinsku dokumentaciju kao dokaz Specijalnom tužiocu.

Osim Marovića krivičnom prijavom u ovom slučaju obuhvaćeni su njegova rođaka Mirjana Marović, bivša šefica budvanskog katastra, procjenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević, bivši direktor Zavoda za izgradnju Budva Stevica Dragović, Ljubiša Baćević, vlasnik budvanske firme "Megapromet" Miodrag Mitrović i bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović. Status svjedoka saradnika u ovom predmetu dobili su Marovićev kum, Marko Vujović, bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i nekadašnji direktor AMD Budva Igor Trnski.