23-09-2016

TO Budva na sajmu turizma u Parizu

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila ponudu budvanske rivijere na smotri Evropske turističke razmjene na tradicionalnom sajmu turizma u Parizu za sezonu 2017 - „IFTM Top Resa 2015“, koji se održao u periodu od 20. do 23. septembra.

TO Budva na sajmu turizma u Parizu | Radio Televizija Budva

TO Budva predstavila se na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Bara i Kotora, i predstavnicima turističke privrede Crne Gore i Budve: HG Budvanska Rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Bepler & Jacobson Montenegro, Regent Porto Montenegro, turističke agencije: MTO Travel i Luminalis, kao i Nacionalnom aviokompanijom Montenegro Airlines.

Na osnovu razgovora i zainteresovanosti učesnika i posjetilaca ovogodišnjeg sajma, TO Budva predviđa uvećanje prometa sa ovog tržišta u sledećoj turistickoj godini, a u prilog ovome govori i informacija o novoformiranim partnerstvima, na prvom mjestu, sa jednim od najvećih touroperatora tržišta Francuske – “Caravelle” u čijoj ponudi će se naći hoteli HG “Budvanska rivijera”.

HG “Budvanska rivijera” je takođe obnovila ugovore sa dugogodišnjim partnerima iz Francuske agencijama Prodintur i MTO Travel o zakupu kapaciteta hotela Palas i Castellastva i za 2017. godinu, te se od kraja marta do oktobra 2017. godine očekuje porast broja turista sa ovog značajnog emitivnog tržišta. HG “Montenegro Stars” za sledeću godinu najavljuje, nakon par godine pauze, nastavak saradnje sa Look Voyage koji će zakupiti kapacitete hotela Splendid i Montenegro. Montenegro Airlines obnovio je saradnju sa Thomas Cook Francuska i drugim turoperatorima, i za 2017. godinu najavljuju veći broj putnika iz Pariza i Liona.

Turistički promet gostiju sa tržista Francuske na budvanskoj rivijeri bilježi statističke pokazatelje koji se iz godine u godinu uvećavaju i visoko rangiraju na tzv. skali eminetnih tržišta. Samo u odnosu na prošlu godinu, broj posjeta turista iz Francuske se uvećao za 8%.

Sajam „Top Resa“ okuplja veliki broj profesionalaca u turističkom biznisu, poslovnog je karaktera, a nastup na ovom sajmu omogućava uspostavljanje kontakata i poslovanja sa turoperatorima u vrijeme kada je to optimalno za planiranje i ugovaranje poslova za narednu godinu.

Na sajmu su učestvovali izlagači iz 160 destinacija, preko 1000 predstavnika medija, a okupio je oko 35.000 posjetilaca.