11-05-2019

TOB: Posjeta turoperatora iz Njemačke

U prvoj sedmici nakon otvaranja avio linije Montenegro Airlines-a na relaciji Hanover-Tivat-Hanover, Crnu Goru je, posredstvom Talas-M agencije iz Budve, uz podršku Turističke organizacije Budve, posjetila grupa turoperatora iz Njemačke koji su specijalizovani za zdravstveni turizam.

TOB: Posjeta turoperatora iz Njemačke | Radio Televizija Budva

Cilj posjete, koja je trajala od 5. do 9. maja, bilo je upoznavanje sa ponudom zdravstvenog turizma Crne Gore, kao i cjelokupnom ponudom destinacije. Osim instituta“Dr Simo Milošević” u Igalu, pažnju su im privukli i hoteli na crnogorskoj obali čiji im se Spa & Welness program posebno dopao, a najveći utisak ostavile su prirodne ljepote, hrana i ljubaznost koja se, kako kažu, ne sreće često.

Tokom posjete trinaest predstavnika agencija koje će u svoju ponudu uvrstiti crnogorske hotele, upriličena je i večera sa predstavnicima Turističke organizacija opštine Budva.

Za Budvu Njemačka predstavlja peto po veličini emitivno tržište, kako po broju dolazaka, tako i po broju ostvarenih noćenja. Tokom 2018. godine ostvareno je oko 80% više dolazaka u odnosu na 2017. godinu, dok je broj noćenja njemačkih turista u istom periodu porastao za više od 40%. Imajući u vidu sve bolju avio povezanost (Minhen, Hanover, Frankfurt, Lajpcig i Štutgart), kao i sve veće interesovanje turoperatora za našu destinaciju, postoje sve indicije da će trend rasta sa ovog tržišta nastaviti i u 2019. godini, saopšteno je iz TOB-a.