23-12-2019

TOB: Praznična Budva po mjeri djeteta

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima i čaroliji koju ovo doba godine nosi posebno za najmlađe, Turistička organizacija opštine Budva potrudila se da, zajedno sa partnerima, osmisli i realizuje dječji praznični program, koji će u okviru različitih segmenata trajati sve do kraja januara.U saradnji sa bioskopom “Cadmus Cineplex” od 19. do 25. decembra održava se Festival filmova za djecu gdje će djeca moći da besplatno uživaju u filmskim i animiranim programima.

U srijedu, 25. decembra u 16 sati, mališani iz dječjeg vrtića “Moj svijet” u Budvi na najsvečaniji način će pozorišnom predstavom “Put ljubavi” otvoriti “Božićnu pjacetu” ispred
Starog grada.

Učenici Osnovne škole “Mirko Srzentić” iz Petrovca, uz podršku Kulturnog centra “Stara Budva”, u petak, 27. decembra od 12 sati održaće svečani novogodišnji program na platou ispred konobe “Katič”. Tom prilikom najmlađi Petrovčani će organizovati i školski bazar, a u goste će im stići i Djed Mraz sa paketićima.

Centralna dječja proslava biće organizovana u subotu, 28. decembra od 12 sati na glavnom gradskom trgu gdje će raspjevani tim plesne i animatorske trupe “UV Dance” iz Novog Sada izvesti “Čarobnu bajku” u kojoj će aktivno, kao i prethodnih godina učestvovati brojni najmlađi posjetioci i mještani Budve.

U saradnji sa kompanijom “Mega Promet Budva” tog dana će Djed Mraz biti izuzetno darežljiv.

Istog dana, od 19 sati, u prizemlju TQ centra, TO Budva će, u saradnji sa firmom “Trade unique” i veselim Djedom Mrazom obradovati brojnu djecu.

Program za mališane na Trgu slikara nastaviće se u utorak, 31. decembra od 12 sati, kada će koncert pjesama za djecu održati mali izvođači iz Nikšića, Tivta, Cetinja, Budve i Podgorice “Sanjine smijalice”. Vođa projekta i autorka tekstova je Sanja Perić.


“Božićna pjaceta” i bogata ponuda budvanskih ugostitelja biće od 4. do 26. januara upotpunjena dječjim klizalištem na trgu ispred Starog grada, gdje će u nedjelju, 5. januara od 14 sati predstavu za djecu izvesti predškolska ustanova “Vini Pu” iz Budve, saopšteno je iz TOB-a.


Najmlađim mještanima i posjetiocima Turistička organizacija opštine Budva i ove godine želi veselu, raspjevanu, zdravu i srećnu godinu koja slijedi!