21-11-2019

TOB upješno predstavljena na IBTM-u u Barseloni

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere, sa posebnim akcentom na ponudu iz sfere kongresnog turizma, na specijalizovanom sajmu kongresne industrije "IBTM", koji se održavao od 19. do 21. novembra u Barseloni.

TOB upješno predstavljena na IBTM-u u Barseloni | Radio Televizija Budva

"Tokom pomenute berze MICE turizma, predstavnici Turističke organizacije opštine Budva održali su sastanke i prezentacije na kojima su predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Budvi, kao i sama destinacija, avio povezanost i smještajni
kapaciteti.

Najveće interesovanje pokazano je od strane tkz. hosted buy-eri iz Skandinavije, Francuske, Italije, Izraela, Španije, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine i Poljske", naveli su u saopštenju za naš portal.

Kako dodaju, zapažen je utisak da su Budva i Crna Gora prepoznate kao rastuća destinacija na listi najpopularnijih destinacija za poslovna putovanja, posebno iz razloga sve većeg broja hotela sa četiri i pet zvjezdica.

"Primjetno je bilo i povećanje broja onih koji su u Budvi ili u nekom drugom gradu u Crnoj Gori već organizovali događaje, a nose pozitivne utiske. Prema riječima stručnjaka, kompanije teže da kroz organizaciju raznih događaja, seminara i kongresa, poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima.

S tim u vezi, učešće Budve na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unaprijeđenje poslovnog turizma, posebno iz ugla produžetka turističke sezone", dodaju u saopštenju za portal.



IBTM predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, koji je ove godine okupio 2.600 izlagača iz 77 zemalja i preko 2.700 profesionalaca iz ove oblasti.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju ponudu, pored Turističke organizacije opštine Budva, predstavili su hoteli: “Montenegro Stars Hotel Group”, “Regent - Porto Montenegro”, “The Chedi - Luštica Bay”, kao i turističke agencije: "MTS Montenegro", "Explorer", "Intours DMC", "Montenegro In Style" i "East West Voyage" ", zaključuju u saopštenju za naš portal.