09-10-2018

Tokom prošlog mjeseca u Budvi 28 saobraćajnih nezgoda

Broj evidnetiranih saobraćajnih nezgoda od Jaza do Buljarice tokom septembra je 28, što je manje je u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom prošlog mjeseca u Budvi 28 saobraćajnih nezgoda | Radio Televizija Budva

Iz saobraćajne policije saopšteno je da su realizovali šest akcija lokalnog i nacionalnog karatkera koji su dali odlične rezultate.

Akcija "stop neregistoravnih vozila" trajala je od 15. do 30. septembra. Prema riječima zamjenika komandira CB Budva, Željka Kadovića praćenjem stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja došlo se do podataka o značajnom broju neregistoravnih ili vozila kojima nije produžena dozvola a učestvuju u saobraćaju.

"U toku proteklog mjeseca u Budvi se dogodilo 20 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, dok je osam sa povrijeđenim licima.

Izdali smo 70 prekšajnih prijava, 747 prekšajnih naloga, oduzeli 41 vozačku dozvolu i 37 pari regitarskih oznaka", kazao je Kadović i dodao da kada su saobraćajne nezgode u pitanju imali su smanjjen broj saobraćajnih nezgoda i broja stradalih lica što je najvažnije.

Akcija "Stop neregistroavnih vozila" je na lokalnom nivou dala dobre rezultate. Sankcinisano je 66 vozača koji su upravljali vozilima kojima je istekla saobraćjna dozvola ili je neregistrovano.

Osim preventivnih aktivnosti koje će biti realizovane od strane policjskih službenka u narednom periodu, biće primjenjene i represivne mjere u sankcionisanju svih onih koji ne budu poštovali pravila propisana zakonom o bezbjednosti sapbraćaja.