19-10-2018

Tokom vikenda u Budvi konferencija lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju

Velika konferenciju lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju pod nazivom "Inclusion in motion" održaće se u subotu i nedjelju u hotelu Splendid u Budvi. Specijalna Olimpijada Crne Gore dobila je čast da Crnu Goru učini zemljom domaćinom događaja koji će okupiti više od 120 učesnika, direktora i predsjednika Specijalnih Olimpijada iz preko 40 zemalja Evrope i to u jubilarnoj 50. godini od osnivanja Specijalne Olimpijade.

Tokom vikenda u Budvi  konferencija lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju | Radio Televizija Budva

Prvog dana održavanja konferencije prisutnima će se obratiti predstavnik Ministarstva sporta Crne Gore, predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori kao i predstavnici UNICEF-a u našoj zemlji, David Evangelista predsjednik i direktor Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju, predsjednik SOCG Aleksandar Vuksanović i mnogi drugi.

"Na naše veliko zadovoljstvo, drugog dana održavanja konferencije pridružiće nam se i promoteri događaja. Ambasador Specijalne Olimpijade, jedan od najuspješnijih odbojkaša svih vremena Vanja Grbić i slavni profesionalni odbojkaš Igor Vušurović. U terminu od 15:30h do 17:30h planirano je da svi učesnici konferencije podijeljeni u unified, inkluzivne timove, u društvu promotera igraju odbojku na plaži hotela Splendid, što će svakako biti zanimljivo" kazao je direktor SOCG, Ivan Radović.