10-01-2021

Tortilje s jajima i sirom na francuski način

Mišelenov šef, Francuz Nikolas Abelo iz restorana L'Appart u Njujorku inspiraciju vuče iz klasičnih francuskih recepata kojima daje moderan tvist, a jedno od njegovih omiljenih jela koje može da se posluži za doručak ili za druženje s prijateljima je francuska kesadilja– tortilja za ljubitelje sira. Za pripremu vam ne treba više od 20 minuta.


Foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno su jaja, mladi luk, puter, mlijeko ili pavlaka za kuvanje, tortilje i dovoljno sira koji će se lepo rastopiti.

„Tajna ukusa je u jajima. Prvo rastopite puter na tiganju pa dodajte isjeckani luk. Pre nego što luk potamni ulijte mješavinu jaja, soli i bibera sa malo pavlake za kuvanje ili mlijeka pa pecite na jakoj vatri neprestano miješajući“, kaže šef.

Za jaja će vam trebati najviše tri minuta, a zatim ih prebacite u posebnu posudu. U velikom tiganju zagrijte tortilju i okrenite je. Zatim dodajte velikodušnu količinu narendanog sira i jaja pa preklopite tortilju i nastavite da je pečete još jedno minut, dva na slabijoj vatri. Poslužite s omiljenim sosom ili povrćem poput paradajza i paprike.



U tortilju, osim jaja i sira možete dodati i na kockicu pečene piletine ili šunku, kukuruz, pasulj ili ljute papričice, po vašoj želji.






Izvor: Stil