11-12-2017

Treći pokušaj: Hoće li osumnjičeni za Boretinu likvidaciju konačno iznijeti odbranu?

Danas će se pred vijećem sudije podgoričkog Višeg suda Biljane Uskoković opet naći Miljan Bulatović (36) i Vladimir Šmanja (35) koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Budvanina Đorđa Borete, srpskog državljanina Dragana Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića. Ostali osumnjičeni, Vasilije Rafailović (38), Ratko Vušović (26) i Ivan Cicmil (26), i dalje su u bekstvu.

Treći pokušaj: Hoće li osumnjičeni za Boretinu likvidaciju konačno iznijeti odbranu? | Radio Televizija Budva

Do sada je glavni pretres u ovom postupku dva puta odgađan, te se nije čula odbrana osumnjičenih.

Kako se sumnja, Rafailović je 7. decembra prošle godine pucao na žrtve, dok ga je na motoru vozio Vušović. Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Bulatović i Šmanja “bitno su doprinijeli” ubistvu; a Cicmil je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Osim Miljana Bulatovića i Vladimira Šmanje, policija je 28. septembra zbog ovog zločina uhapsila braću Boška i Iliju Pavlovića. Oni se sumnjiče da su logistički pomogli u izvršenju Boretine likvidacije. Postupak protiv njih vjerovatno će biti spojen sa postupkom protiv ostalih optuženih.

Đorđe Boreta i Dragan Zečević stradali su početkom decembra 2016. godine u bašti lokala "Trofej" u Bečićima, kada je ubica iz automatske puške nasumice pucao na goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenog Saše Borete, koji izdržava tridesetogodišnju kaznu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, dok je Zečević je bio slučajna žrtva.

Izvor: FOS media