01-07-2020

Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama ozbiljna

Aktuelna epidemiološka situacija u Rožajama je zabrinjavajuća i u ovom momentu glavni je prioritet sačuvati zdravlje ljudi, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović prilikom današnje posjete toj opštini.

Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama ozbiljna | Radio Televizija Budva



Građani moraju biti odgovorni, a država će učiniti sve kako bi im pružila neophodnu pomoć, zaključeno je, između ostalog, u toku susreta potpredsjednika Vlade sa predsjednikom te Opštine, ujedno i šefom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Rahmanom Husovićem.

Rožaje prednjači po broju zaraženih koronavirusom. Husović je iskazao zabrinutost za zdravlje građana te opštine, uz poruku da poštuju mjere NKT-a kako bi se prebrodile novonastale okolnosti.

“Građani moraju da budu odgovorni. Ako budemo odgovorni u toku ovih sedam dana smatram da ćemo polako izlaziti iz ove jako teške epidemiološke situacije. Preporuka i apel svim građanima da čuvamo sami sebe, da čuvamo sebe od drugih i obrnuto”, poručio je Husović.

S obzirom na to da je širenje virusa zaustavilo privredne aktivnosti, Vlada i njene institucije uložiće napor u pravcu ekonomskog oporavka te sredine.

“Siguran sam da ćemo uspjeti sa nivoa Vlade i državnih institucija da pomognemo kako bi određena, eventualna finansijska šteta bila nadoknađena nakon završetka ove nemile epidemiološke situacije”, ističe Husović.

Husović je dodao da se uvjerio u efikasnost nadležnih u danima aktuelnog zdravstvenog izazova i u razgovoru sa predsjednikom opštine definisao budeće modele saradnje na polju daljeg pružanja pomoći građanima.

On je iskazao i žaljenje zbog dešavanja u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i poželio građanima tih opština brz izlazak iz krize.






Izvor: portal RTCG