15-11-2021

Tri krivične prijave protiv vlasnika ugostiteljskih objekata

Turistička inspekcija je tokom vikenda, zbog nepoštovanja važećih epidemioloških mjera, podnijela tri krivične prijave protiv vlasnika ugostiteljskih objekata, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Tri krivične prijave protiv vlasnika ugostiteljskih objekata | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz UiP-a su kazali da je tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela pojačani nadzor u cijeloj Crnoj Gori.

Navodi se da su inspektori obišli 53 lokala, i to uz asistenciju pripadnika Uprave policije.

„Kontrole su vršene prevashodno u cilju sprovođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, ali su kontrolisane i druge nepravilnosti iz okvira poslovanja tih subjekata“, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je tom prilikom utvrđeno devet nepravilnosti.

„Podnijete su tri krivične prijave zbog nepoštovanja važećih mjera (više od četiri osobe za stolom i nepostavljene pregrade od pleksiglasa, neposjedovanje jednog od četiri uslova iz nacionalne kovid potvrde)“, navodi se u saopštenju.

Iz UiP-a su rekli da su inspektori izdali pet prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 3,9 hiljada EUR, zbog rada bez odobrenja i nenošenja maski od strane zaposlenih.

„Zbog ponavljanja istih prekršaja –nedozvoljenog pušenja u lokalu i kršenja mjera, izdata su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se zapravo zahtjeva od prekršajnog suda izricanje visokih kazni“, naveli su iz Uprave.

Iz UiP-a su kazali da je novčano kažnjen ugostiteljski objekat koji je radio bez odobrenja za rad.

Kako su naveli, taj objekat je ispražnjen i zapečaćen isto veče.

Iz UiP-a su apelovali na sve ugostitelje da postupaju odgovorno, da moraju obezbijediti jednu osobu koja će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu i da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i gosti.

Iz Uprave su zamolili građane da sve nepravilnosti prijave na besplatni broj kol centra UiP-a - 080 555 555.

Oni su naveli da po svim prijavama postupaju prioritetno.