27-08-2020

Tri opcije za Mesija

Poslije Mesijeve odluke da napusti Barselonu, jasno je, krenuće trka, problem je jasno finansijski momenat i ono što bi katalonski klub tražio za Argentinca koji ima ugovor do sljedeće godine, ali traži da ode bez obeštećenja.


Mesi, Foto: Marca

Ono što je jasno je da slijedi natezanje i rat, Barselona nema namjeru da ga pusti bez novca, a ako zaista budu tražili 222 miliona i jedan euro kako bi Mesi bio skuplji od Nejmara, teško da to neko može da priušti, s obzirom da Mesija treba platiti 50 miliona po sezoni.

Ako istjera svoje, Inter ima najviše novca, ne kao klub, već praktično jedna od kompanija "Suninga". Već smo pisali, postoji čak dozvola vlade u Pekingu, ovo nije fudbalski već geopolitički transfer koji bi bio strašno važan za imidž Kine. Zato je porodica Ženg dobila dozvolu da "razmišlja" o Mesiju, odnosno iznese novac iz zemlje za ovakvu kupovinu.

Leov otac koji je i obavijestio Barsu da njegov sin želi da ode je otvorio kancelariju na 50 metara od sjedišta Intera u Milanu, ali to ne znači ništa. Priča se da Mesi ne bi rado u Italiju, iako je želja "crno-plavih" još iz Moratijevih vremena.

Navodno, Argentinac hoće u Siti. I sada je na "Građanima" da pokušaju da nađu način da ponovo zaobiđu finansijski fer-plej i spoje Pepa i Lea. To bi vjerovatno značilo da se odreknu nekoliko igrača, Gabrijela Žesusa, pošto bi Kun sigurno ostao sa najboljim prijateljem, ali i da odustanu od najavljenih kupovina Kulibalija i naravno Lautara Martineza. Sa tim novcem, uz uštede prodajom Stonsa, Erika Garsije baš Barseloni, i još nekoliko igrača, možda bi mogli da skupe novac da plaćaju Mesija najviše u istoriji fudbala.

Junajted se pominjao, ali to je nerealno, prije svega što je njihova politika drugačija, oni hoće mlađe igrače, i bez obzira na prestiž, čini se da bi Solskjer htio Sanča, ili dvojicu i trojicu igrača koji će dugo ostati u timu.

Varijanta oko PSŽ je primamljiva medijima, prije svega kao spajanje Mesija i Nejmara (još ako bi bio doveden Suarez, to bi bilo oživljavanje prošlosti), ali PSŽ takođe ima druge prioritete. Čak i da se oslobode Ikardija koji je odjednom višak iako je otkupljen od Intera, Leonardo novac mora da uloži u vezni red, desnog beka i prije svega štopera nakon odlaska Silve. Jasno, da u toj situaciji, zadržati Nejmara i Mbapea, uz Mesija, to nikako ne bi moglo da se finansijski pokrije, makar ako je u pitanju FFP, ako još neko o tome vodi računa poslije presude oko Sitija u Lozani.

Sve u svemu, čeka se potez Barse, oni insistiraju da neće pustiti Argentinca, ali zamisliti ga kako ostaje nezadovoljan, teško je vjerovati u takvu soluciju...


Izvor: Sportske.net