09-03-2018

Turistička ponuda Budve predstavljena u Berlinu

Turistička organizacija opštine Budva, turističke agencije “Adria“ „Talas M“ i „Globtour Montenegro“ i hotelske grupe „Budvanska rivijera“ i „Montenegro Stars“ predstavile su turističku ponudu Budve na najprestižnijoj turističkoj berzi Evrope – „ITB 2018“ , koja se od 7. do 11. marta održava u Berlinu.

Turistička ponuda Budve predstavljena u Berlinu | Radio Televizija Budva

Tokom prvih dana sajma predstavnici TOB-a, na čelu sa izvršnim direktorom Mladenom Franovićem, sastali su se sa turoperatorima „TUI“ i „Thomas Cook“, kao i predstavnicima gradova i turističkih organizacija Berlina, Bremena, Kranja, Splita i Sarajeva. Bilo je razgovora i o nastavku saradnje sa poznatom svjetskom televizijskom mrežom „National geographic“, a za više informacija o bogatoj ponudi Budve, kao najznačajnijeg turističkog centra Crne Gore, interesovali su se i novinari berlinskih „Jutarnjih novina“ i zagrebačke „TV1“.

Budva se u Berlinu predstavlja zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i gradovima: Bar, Tivat, Kotor, Ulcinj, Podgorica i Herceg Novi.

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta na svijetu, sa preko 60 miliona turista godišnje. Pored već postojećih linija za Frankfurt i Dizeldorf, Montenegro Airlines uvodi i nove linije iz Tivta za Lajpcig i Minhen. Niskobudžetna avio kompanija Wizz Air leti za Memingen, a Ryan Air za Berlin, preko cijele godine dva puta nedjeljno.

Očekuje se da ovogodišnji ITB koji je okupio više od 10.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta posjeti preko 180.000 ljudi.