22-04-2019

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore danas je u Sarajevu na press konferenciji koju je organizovala Lokalna turistička organizacija Budve predstavila turističku ponudu Crne Gore za ovogodišnju sezonu.

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu | Radio Televizija Budva

Tokom press konferencije novinarima, predstavnicima turističke privrede i ostalim gostima, predstavljene su novine koje se odnose na plaže, nacionalne parkove ali i gastronomske i vinske ture koje zadnjih godina privlače sve veću pažnju posjetilaca.
Prisutni su imali priliku da se informišu i o ponudi smještaja za ovu sezonu, cijenama i novitetima kada su u pitanju hoteli.

Gosti iz Bosne i Hercegovine rado dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog lijepe obale ali je sve više i onih koje privlači opuštanje u prirodi, nacionalni parkovi, etno sela i domaća hrana.
Kroz ovogodišnju kampanju stavljen je poseban akcenat na gastronomsku ponudu Crne Gore.

Na press konferenciji je istaknuto da svi turisti koji posjete Crnu Goru mogu uživati u širokom asortimanu autentičnih crnogorskih proizvoda koji su prepoznati po visokom kvalitetu i tradiciji.

Posebnu pažnju turista privući će i dva nova nacionalna restorana u NP Durmitor i Biogradska gora koji nude tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog i kolašinskog kraja ali i brojne male lokalne gastronomske manifestacije poput Ljeta dobrog ukusa i Žućenica festa u Tivtu, Dana durmitorske zdrave hrane, Dana krapa u Podgorici, Rožajske Sofre, Dana borovnica u Plužinama, Fešti od ruštula i marakula u Budvi, Dana vina i ukljeve na Virpazaru, Maslinijade u Baru, Koštanjade, Dana pljevaljskog sira, i dr. kroz koje se gosti mogu upoznati sa lokalnom kulturom i tradicijom.

Ove godine se očekuju značajno interesovanje turista sa BIH tržišta koji učestvuju sa 9,3% u ukupnim dolascima međunarodnih turista. Oni su prethodne godine ostvarili preko million i sto hiljada noćenja što ih pozicionira na treće mjesto u strukturi dolazaka i ostvarenih noćenja inostranih turista.

Press konferenciji su prisustvovali mnogi renomirani mediji sa BIH tržišta, BHT 1, Hema TV, Face TV, Felia, Fena, Glas Amerike, Ekskluziva, Dnevni Avaz,Gracija, Ladies In, Urban magazin, Business magazine, akta.ba, furaj.ba, avaz.ba, Radio 8 i drugi.
Pored NTO CG, ponudu za ovogodišnju sezonu predstavili su i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Herceg Novog, Bara, Tivta i Podgorice.