24-07-2019

Turistički proizvod aktivnog turizma predstavljen medijima iz Srbije

U Crnoj Gori boravi grupa medija iz Srbije, sa ciljem upoznavanja tog tržišta sa ponudom aktivnog turizma.

Turistički proizvod aktivnog turizma predstavljen medijima iz Srbije | Radio Televizija Budva

Posjetu srbijanskih medija, među kojima su televizije RTS, Pink i Happy, novinska agencija Tanjug, dnevne novine Blic, Politika, Informer, Kurir, Alo, Srpski Telegraf i portal B92, organizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija (NTO).

„Za novinare je organizovana posjeta Dolcinium Kajt Surf klubu gdje su imali priliku da se upoznaju sa kajt surfingom na jednoj od najljepših plaža ulcinjske rivijere“, saopšteno je iz NTO-a.

Kada je u pitanju turistički proizvod aktivnog turizma barske opštine, novinarima je organizovan kanjonig kroz kanjon rijeke Bunar (Rikavac), a u nastavku posjete ih očekuje tura terenskim vozilima kroz najljepše predjele panoramske rute „Između dvije čarobne obale.“

„Tokom boravka u Baru predstavnici medija su prisustvovali izvođenju predstave Don Kihot u okviru Barskog ljetopisa“, dodaje se u saopštenju.

Novinari iz Srbije će imati priliku da se upoznaju i sa ponudom sjevera Crne Gore. Kada je u pitanju taj vid turizma, za njih će biti organizovan rafting na rijeci Tari i boravak u kampu.