23-01-2023

Twitter izgubio 80 odsto zaposlenih

U kompaniji Twitter je, prelaskom pod kontrolu Elona Muska, broj zaposlenih smanjen 80 odsto i sada tamo radi oko 1,3 hiljade ljudi, prenosi TV CNBC pozivajući se na interna dokumenta.

Twitter izgubio 80 odsto zaposlenih | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Redukovanom broju zaposlenih je teško da održava rad društvene mreže i dodaje joj nove fukncije, zato je Musk, prema saopštenju, odlučio da pozove u pomoć zaposlenima u Twitteru 130 stručnjaka iz drugih svojih kompanija, uključujući Teslu, Space X i Boring Co.

Pored toga, još 1,4 hiljade ljudi zaposleno je u kompaniji i dobija platu, dok istovremeno ne radi, prenosi Capital.ba.

U Twitteru je ostalo manje od 550 inženjera, a za 20 službenika je smanjen tim za povjerenje i bezbjednost, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.

Prije nego što je Musk preuzeo Twitter, u kompaniji je radilo 7,5 hiljada ljudi.

Istovremeno, Musk je u petak najavio novu funkciju društvene mreže - u najskorijim mjesecima ona će prevoditi na engleski jezik i preporučivati za pregled objave “drugih zemalja i kultura”.

Musk je ranije pokrenuo anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mjesta izvršnog direktora kompanije. Većina Tviteraša je odgovorila potvrdno.

Krajem oktobra prošle godine, nakon višemjesečne sage o kupovini i prodaji svjetski uticajne društvene mreže, začinjene tužbom, svađom novog vlasnika sa menadžmentom i najavama promjene uređivačke politike, Musk je kupio Twitter za 44 milijarde USD.