14-01-2022

U Boćarskom klubu „Maini“ zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima

Boćari „Maina“ prošle godine osvojili su trofej Kupa Crne Gore, a takmičenje u domaćem šampionatu završili kao viceprvaci. U sportskom kolektivu iz našeg grada nastojaće da kontinuitet dobrih rezultata nastave i u narednom periodu.


Osvajači Kupa, Foto: BK Maini

U drugoj polovini 2021. oni su najprije u finalu prvenstva poraženi od ekipe „Palme“ iz Tivta, da bi potom u okršaju sa „Vrmcem“ krajem oktobra stigli do trofeja Kupa.

Sportski kolektiv iz našeg grada takođe je predstavljao Crnu Goru u Ligi šampiona gdje je tim postigao plasman u četvrtfinale. U izuzetno jakoj konkurenciji ABC Kupa u Puli, „Maini“ su osvojili treće mjesto. Ostvarenim rezultatima zadovoljan je predsjednik kluba Mirko Božović.

"To je za nas jedan veliki uspjeh i smatram da to treba da bude vodilja i nama i svim ostalim klubovima da na međunarodnim takmičenjima pokazujemo što bolje rezultate", istakao je Božović za „Polis“.


Božović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Boćari su učestvovali i na izuzetno jakim regionalnim nadmetanjima - na Novom Beogradu, u Međurogrju i Meljinama, a bili su domaćini turnira koji je održan povodom Dana oslobođenja Budve. Nastupilo je osam timova , a „Maini“ su zauzeli drugu poziciju.

"Boćanje se izuzetno oslanja i na međunarodna takmičenja i turnire. Mi u skladu sa našim mogućnostima možemo da putujemo po regiji, najdalje do Slovenije, Srbije i Bosne. Tu se okupljaju najbolji timovi iz regiona, a mi pokazujemo stvarno vrhunske rezultate i imamo par osvojenih turnira. Naglasio bih da smo poslije godinu dana pauze zbog situacije sa koronavirusom, organizovali međunarodni turnir povodom Dana oslobođenja Budve i uz podršku Opštine Budva uspjeli da napravimo jedan vrhunski događaj", kazao je on.

Predsjednik Božović kazao je nešto više i o planovima u ovoj godini.

"Već za koji dan nastavljaju se državna prvenstva u pojedinačnim disciplinama, gdje naši igrači odmjeravaju snage sa ostalim takmičarima iz domaćih klubova. Nakon toga, kreću pripreme. Ove godine očekujemo da će liga biti jedna od najzanimljivijih u posljednjem periodu. Mislim da će gledaoci i svi ljubitelji boćanja u ovoj godini moći da gledaju vrhunske utakmice, kako na našim, tako i na gostujućim terenima", rekao je.

Kostur ekipe činiće najbolji boćari iz Budve, koji su okosnica sastava. Klub planira da, uz dobar skauting tim, angažuje nekoliko pojačanja kako bi se kompletirao roster za predstojeća takmičenja.


M.S.


Zabranjeno preuzimanje tekstova bez pismenog odobrenja redakcije portala RTV Budva