13-08-2019

U Budvi boravili turisti iz više od 170 zemalja

Najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ukrajine, a ohrabruje podatak da su turisti iz Njemačke, najvažnijeg emitivnog tržišta Evrope, bili dominantni gosti u kolektivnom smještaju tokom prvih 6 mjeseci 2019. godine.

U Budvi boravili turisti iz više od 170 zemalja | Radio Televizija Budva

Za hotelski smještaj na budvanskoj rivijeri, prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku Crne Gore – MONSTAT-a, najviše se opredjeljuju turisti iz evropskih zemalja koji čine 79% gostiju, a najveća emitivna tržišta su Njemačka, koja ostvaruje 11% od ukupnog broja turista u kolektivnom smještaju, te Rusija, Srbija, Albanija, Kina i Francuska.

Posebno je interesantno da ove godine, u privatnom smještaju, u Budvi borave turisti iz dalekih destinacija poput Japana, Indije, Indonezije, Južnoafričke republike, Kube, Malezije ili Tajvana, ali manje očekivanih, interesantnih destinacija, poput Papue Nove Gvineje, Mauricijusa, Kambodže, Nigerije, Venecuele, Perua, Urugvaja, Božićnih ostrva, Arube, Sejšela i mnogih drugih.

Sredinom avgusta na budvanskim ulicama možete uživati u raznolikosti i bogatstvu različitih jezika svijeta.