02-07-2018

U Budvi podnešeno 370 zahtjeva za legalizaciju

Iz Ministarstva za održivi razvoj su podsjetili da će vlasnici objekata čija legalizacija nije prijavljena plaćati naknadu za korišćenje prostora po kvadratu od 0,5 do dva odsto od prosječne cijene građenja metra kvadratnog u Crnoj Gori, koja prema podacima Monstata za prošlu godinu iznosi 681 euro.

U Budvi podnešeno 370 zahtjeva za legalizaciju | Radio Televizija Budva

Do kraja juna Sekreterjatu za urbanizam Opštine Budva podnešeno je 370 zahtjeva za legalizaciju, istakao je v. d. načelnika Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Ninoslav Kaluđerović.

Kaluđerović je naglasio da je katastar u obavezi da za svakoga ko bude podnio zahtjev do 14. jula te predmete odradi u za to zakonom predviđenom roku, te podsjetio da je rok za legalizaciju 15. jul.

"To su neki razumni rokovi, od 15 do 30 dana. Nije baš u Crnoj Gori tri hiljade bespravno sagrađenih objekata, kao što nije ni 370 u Budvi", istakao je Kaluđerović.

On je naveo da su u prethodnom periodu državni organi trebali da više vode računa o ilegalno sagrađenim objektima i dodao da kao odgovorna lokalna uprava poštuju zakone koje usvaja Skupština Crne Gore, te građanima šalju poruku da su zakoni jednaki za sve.

Kaluđerović je naveo da će uputiti određene sugestije Ministarstvu, kojima bi tražili produženje roka za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

Iz Ministarstva su kazali da ranije predviđen rok, 15. jul, neće biti produžen.