22-01-2020

U Budvi tokom 2019. godine zabilježene 393 saobraćajne nezgode

U 2019. godini u Budvi su se dogodile 393 saobraćajne nezgode. Analizom broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima može se zaključiti sa je broj saobraćajnih nezgoda sa najgorim poslijedicama u padu u odnosu na prošlu godinu.

U Budvi tokom 2019. godine zabilježene 393 saobraćajne nezgode | Radio Televizija Budva

Tokom protekle godine na teritorii budvanske opšptine dogodilo se oko 400 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica smrtno stradala.

"U 2019. godini dogodile su se 393 saobraćajne nezgode od čega je 293 bilo sa materijalnom štetom, 98 saobraćajnih nezgoda u kojima su lica zadobila tjelesne povrede i dvije saobraćajne nezgode u kojima su lica nažalost smrtno stradala" kazao je Dejan Rakočević, komandir za bezbijednost saobraćaja.

Različiti su uzorci koji dovode do saobraćajnih nezgoda od umora, do tehnički neispravnih vozila i korištenja mobilnih telefona.

"Genralno uzročnik saobraćajnih nezgoda jeste ljudski faktor, pored faktora puta" istakao je Rakočević.

Saobraćajna policija sprovodiće akcije pojačane kontrole brzine kretanja vozila, na putnim pravcima ka Kotoru i Cetinju.

"U ovom periodu biće pojačane konrtorle po pitanju vožnje pod desjtvom alkohola, radarska kontrola na putnim pravcima i generalno sankcionisanje najtežih prekršaja, vožnja neregistrovanih i tehnički neispravnih vozila, preticanje na punoj liniji i prekoračenje brzine" zaključio je Rakočević.

Po riječima Rakočeviča u toku je akcija "Zima" koja podrazumijeva konrtrolu na svim putnim pravcima sa askcentom na korištenje zimske opreme.