06-09-2020

U Doboju treće dijete prečica za stan

Bračnim parovima u bosanskohercegovačkom Doboju, kojima je iz gradske kase sufinansirana kupovina stana, treće dijete neće donijeti samo sreću, nego će im omogućiti da postanu stoprocentni vlasnici nekretnine, koju će moći prodati, a potom za svoju petočlanu porodicu osigurati dom veće kvadrature.


Ilustracija, Foto: Freepik

Tu odluku je, kako prenose Nezavisne, Skupština grada Doboja donijela godinu dana nakon što su odbornici usvojili odluku da se iz budžeta za 100 mladih bračnih parova sufinansira kupovina stambene jedinice.

"Dobijanjem trećeg djeteta se grad Doboj briše iz suvlasništva i oni imaju tada mogućnost, pošto su sada stanovi od 40 do 75 kvadrata, kada se proširi porodica na pet članova da ga prometuju bez obaveza prema gradu, da proširuju svoju stambenu jedinicu, da kupuju veću. Tako da dobijanjem trećeg djeteta sve ijedan mladi bračni par stiče 100 postotno vlasništvo nad stanovima koje je grad Doboj sufinansirao", pojasnio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Putem dva javna poziva do sada je 18 bračnih parova došlo do svoje nekretnine, većina se do sada odlučila za manje stanove, a nedavno je završen i treći, te se uskoro očekuje podjela ključeva stanova za još 21 par.


(Nezavisne)