13-04-2020

U ilegalnom prelasku granice spriječeno 26 osoba

Pomoćnik direktora policije Vesko Damjanović kazao je u intervjuu za "Dan" da je u martu u policija spriječila 26 osoba da nezakonito pređu državnu granicu.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

"Među tim osobama nije bilo bezbjednosno interesantnih osoba, kao ni onih kojima je sud izrekao mjeru zabrane kretanja", naveo je Damjanović.

Kaže da je uprava policije od momenta kada se prijetnja od korona virusa približila našoj granici preduzela sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, shodno odlukama Vlade.

On je podsjetio da je Crna Gora posljednja evropska država u kojoj je registrovan korona virus.

Damjanović kaže da trenutno funkcioniše šest graničnih prelaza za među narodni transport robe teretnim motornim vozilima.

"Na graničnim prelazima koji su otvoreni za promet robe i ulazak stranih državljana sa dozvolom boravka ili stalnim nastanjenjem i naših državljana organizovano je vršenje graničnih provjera. Na drugim graničnim prelazima takođe se nalaze službenici granične policije koji su prisutni radi kontrole putnih pravaca i zaštite područja graničnog prelaza i objekata. Što se tiče procedure rada, organizovan je, kao i do sada, smjenski rad, sa smanjenim brojem službenika, uz mogućnost njihovog preraspoređivanja na druge poslove", naveo je Damjanović.

Moli građane da ostanu u svojim domovima, da čuvaju svoj život i živote svojih najdražih.

"Disciplina i izolacija su put kojim moramo da idemo jer to je jedini način da se ovo što prije završi sa što manje posledica", zaključio je Damjanović.

Izvor: Dan