22-02-2018

U SMŠ "Danilo Kiš" se školovao čitav grad mladih ljudi

Kroz SMŠ "Danilo Kiš", je od početka rada u Budvi, 2. decembra, davne 1978. godine, pa do danas upisano 30.872 učenika, što je čitav grad mladih ljudi, kazala je na svečanosti povodom obilježavanja Dana škole, pomoćnica direktorice Nevenka Vlačić

U SMŠ

Ona je dodala da profesori i đaci svih ovih godina pokazuju poštovanje, ljubav i želju da ova ustanova iznjedri najbolje učenike - stručnjake u svim oblastima.

Kako je kazala Vlačić, školu danas pohadja 729 učenika koji su rasporedjeni u 29 odjeljenja, gdje 58 profesora nošeni enutzijazmom, voljom i ljubavlju da svoje znanje i sve ono što predstavlja ova profesija ugrade u svoje nove učenike.

Dobitnica Oktoiha i bivši dugogodišnji član kolektiva, Božena Jelušić je 37 godina provela u budvanskoj školi. Ona se prisutnima obratila sa puno emocija.

"To nije bila ljubav na prvi pogled, to je bila ljubav na prvi čas, koja traje i dan danas", navela je Jelušić.

Proslava 40 godina od osnivanja SMŠ Danilo Kiš je dan koji je značajan ne samo za naš grad, već za cjelokupni sistem obrazovanja u Crnoj Gori, kazao je potpredsjenik opštine Budva Veselin Marković, podsjećajući na istorijat ove obrazovne ustavnove.

Čestitajući jubilej škole Marković je kazao da će lokalana samouprava uvijek u okviri ali često i van svojih nadležnosti pomagati školu kao što je to i do sada činila.